hollandse pot
Hallo allemaal,
Over een aantal uur vertrekt mijn vliegtuig naar Nederland, ik heb nog net genoeg tijd om hier even iets te schrijven. Ook de laatste week hier in Engeland was weer buitengewoon druk. Dat had alles te maken met de christmas lunch op mijn werk. Elk jaar verzorgd de catering een christmas lunch, en ik zou dit jaar de kaartjes voor onze afdeling regelen. Ik was daar vrij laat mee, en toen bleek opeens dat de plaatsen heel beperkt waren, en dat er geen plek meer was voor ons. Ik heb al mijn collega’s toen maar bij me thuis uitgenodigd voor een alternatieve christmas lunch, met hollandse pot. Woensdagavond heb ik flink staan koken: Erwtensoep, stoofpeertjes (met Rocha peertjes, een goed uitgepakt gokje, want de giesser-wildeman kennen ze hier niet), gehaktballen en appeltaart. Op donderdag heb ik eerst een uur gewerkt (had een bespreking), heb daarna thuis alles opgeruimd en het eten opgewarmd. Om half één stonden er zeven collega’s voor de deur. Alles was op tijd klaar, ik heb zelfs nog spek-kaas pannenkoeken staan bakken. Iedereen vond het eten heel erg lekker (en ik geloof dat ze het meenden). Het recept voor stoofpeertjes is van hand tot hand gegaan, daar waren ze nog nooit opgekomen, dat je peertjes ook kunt koken.
Een paar collega’s hebben me nog geholpen met afwassen en opruimen, en om half vier was ik weer terug op mijn werk, waar ik nog tweeenhalf uur dingen opgeruimd heb, en op een rijtje gezet heb wat ik volgend jaar ga doen.
Inmiddels is mijn koffer gepakt en vertrek ik zometeen naar Nederland!
groeten
Dorine